Sep 19, 2009

Ramadhan bakal berlalu

Ramadhan bakal berlalu..

Alhamdulillah,sempat jugak aku brpuasa dirumah 2 minggu. Di rumah (mesia), segala yang aku nak makan semua tersedia. Petang2 berbuka enak dengan masakan mak. Memang superb.

Tapi bila sampai di Dublin, semua kena sedia sendiri. Beras, bawang,halia,semua kena beli sendiri(bukan susah pun kan,tapi yg ni la yg paling liat aku nak buat).huhu. So bila sampai Dublin, 3 hari aku makan nasi dengan sambal ikan bilis kering yang mak buatkan. Sedap ooo,aku tak kisah pun klu kena makan sambal ikan bilis ni sbulan..haha..

Tapi hari first rotation, masa ward round(ikut team doktor check patient), aku dah kelabu mata. Ni bukan kelabu mata dok pilih tudung raya,kasut raya, ni btul2 punya kelabu mata.. sampai saja patient yang terakhir tu, aku dah berpinar sgt, so aku keluar je dr ward tu,duduk tepi tu. Yela,takut nanti sepatutnya aku dok check patient kat katil, aku plak karang terlantar atas katil sbb pengsan..haha.Intern aku (housmen kat sini), geleng2 pala ja.xpala,dimaafkan sebab muka dia mcm Chuck Batowski..haha..Ye la,aku dah la hypotension (darah rendah), anaemia( haemoglobin rendah) plus hypoglycaemia sikit(kurang gula dalam darah)..lepas tu pulak xmakan daging,makan ikan bilis ja..mmg la cari nahas kan..hehe

Lepas tu,bila balik dari hospital, terus aku gi beli ayam, bawang2 skit. Aku beli pepsi Max jugak,sbb nak tambah glucose..huhuh..Alhamdulillah,xde lagi kejadian mcm tu.

Semalam gi Clark, nak cari kasut raya yang aku dah aim sejak minggu lepas,tetapi minggu lepas,disebabkan dah buat Garda Card (immigresen punya kad),terbang euro150. So terbantut la nak beli. Tetapi disebabkan minggu ni berapi2 semangat nak raya, aku pun memang nekad nak beli. tapi bila aku sampai ja, kasut yang aku dok usha tu dah licin, mmg dah pupus dah dr rak kasut tu. Sedih aku..Down sikit semangat raya. Xpa, raya haji ada lagi..hahaha..xpun raya cina..

Selamat hari raya
Maaf zahir batin
Jangan lupa kami2 di sini..

1 comments:

SCHAKEYRA said...

!selamat hari raya~~

My photo
Cita-cita asal nak jadi tukang jahit.
 

A Little World Of Mine Design by Insight © 2009